Bem 21. Lakóközösség közösségi oldala

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítségül szolgáljon azoknak a tulajdonosoknak, akik gyosan, hiteles információkhoz szeretnének jutni

Jegyzőkönyv

 

Készült: a „Bem 21. Lakóközösség” Társasház a Derkovits Gyula Általános Iskola (Szombathely, Bem József út 7.) éttermében 2023. március 03-én 17 órai kezdettel megtartott éves közgyűlésén

Jelen vannak:

  • Bánhegyi Attila (jegyzőkönyvvezető, levezető elnök)
  • Nikli Istvánné Számvizsgáló Bizottsági tag
  • Kis-Szakály Egonné jegyzőkönyv hitelesítő tulajdonos
  • Bánhegyi Attiláné jegyzőkönyv hitelesítő tulajdonos
  • Németh Eszter Szova Zrt. bérleménykezelő
  • a Társasház tulajdonosai a mellékelt jelenlétiív szerint

1. napirendi pont: a közgyűlés levezető elnöke, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv hitelesítők megválasztása.

A közgyűlés 1,73% ellenszavazattal (Dr. Dely Ferenc 1,73%), 3,79% tartózkodással (Bánhegyi Attila 1,01%, Kis-Szakály Egonné 1,73%, Bánhegyi Attiláné 1,01%) az alábbi határozatot hozta:

  • 2023/1 sz. határozat: A közgyűlés levezető elnöke és jegyzőkönyvvezetője Bánhegyi Attila, a jegyzőkönyvet hitelesítő tulajdonostársak pedig Kis-Szakály Egonné és Bánhegyi Attiláné

A tisztségviselők megszavazása után a levezető elnök a jelenlétiív alapján megállapította, hogy a közgyűlésen jelenlévők tulajdoni hányada összesen 29,708 %. Ez a tulajdoni hányad kevesebb a törvényben előírt szükséges mértéknél, ezért a levezető elnök a közgyűlést bezárta és egyben, változatlan napirendi pontokkal, összehívta a meghívóban szereplő második időpontra.

17 óra 30 perc

1. napirendi pont: a közgyűlés levezető elnöke, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv hitelesítők megválasztása.

A közgyűlés 1,73% ellenszavazattal (Dr. Dely Ferenc 1,73%), 3,79% tartózkodással (Bánhe-gyi Attila 1,01%, Kis-Szakály Egonné 1,73%, Bánhegyi Attiláné 1,01%) az alábbi határozatot hozta:

  • 2023/1 sz. határozat: A közgyűlés levezető elnöke és jegyzőkönyvvezetője Bánhegyi Attila, a jegyzőkönyvet hitelesítő tulajdonostársak pedig Kis-Szakály Egonné és Bánhegyi Attiláné

A levezető elnök megállapította, hogy a második időpontban a jelenlévők tulajdoni hányada 29,708 %. Ismertette a közgyűléssel, hogy a társasházi törvény szerint a megismételt közgyűlés a jelenlévők tulajdoni hányadára tekintet nélkül határozatképes.

A levezető elnök azt kérte a közgyűléstől, hogy a napirendi pontok tartalmát változatlanul hagyva, azokat más sorrendben tárgyalják. A 2. napirendi pont-tot megelőzően szavazzanak a 3. napirendi pont-ról (takarítói munkabér), a 4. napirendi pont-ról (közös képviselő díjazása), valamint az 5. napirendi pont-ról (2023. év közösköltsége). Csak ezek ismeretében, ezek szavazása után szavazzanak a 2. napirendi pont-ról (2022. évi beszámoló és 2023. évi költségvetési terv)

   A közgyűlés a közös képviselő sorrendről szóló javaslatát 1,73% ellenszavazattal (Dr. Dely Ferenc 1,73%), tartózkodás nélkül elfogadta

3. napirendi pont: Takarítói munkabér

  Dr. Dely Ferenc napirendi ponton kívül kifogásolta, hogy a Társasház Számvizsgáló Bizottsága jelenleg csak két főből áll (a harmadik tag a korára -75 éves- és egészségi állapotára hivatkozva lemondott) Állítása szerint a beszámolót és költségvetési tervet ellenőrző és arról nyilatkozatot tevő Számvizsgáló Bizottság Elnökének (Bődi Ildikó) aláírása olvashatatlan. Dr. Dely Ferenc szerint a Társasház 2 fő Számvizsgáló Bizottsági taggal szabálytalanul működik -2 fő amúgy sem tud elnököt választani maguk közül- ezért a jelenlegi közgyűlés nem lehet határozatképes, így érvényes határozatokat sem hozhat.

   Dr. Dely Ferenc a fentiekre hivatkozva új közgyűlés összehívását kérte

  A közös képviselő válaszában elmondta, hogy a tulajdonostársak csak abban az esetben kérhetik közgyűlés összehívását, ha a tulajdonihányad legalább 1/10-ével rendelkeznek. Ehhez Dr. Dely Ferenc 1,73%-a nem elegendő.

Továbbá elmondta azt is, hogy jelenleg is keresi a Számvizsgáló Bizottság harmadik személyét, de mivel az kizárólag önkéntes alapon működik, azt rákényszeríteni senkire nem lehet. Majd ígéretet tett arra, hogy a beszámolón/költségvetési terven nyilatkozó Számvizsgáló Bizottság Elnökének aláírása alá olvashatóan is kiírja a nevet. Bár annak személye mindenki által ismert kell, hogy legyen, mivel a közgyűlés választotta meg, valamint a megválasztása után a határozati értesítőben, a meghozott határozat szövegében is szerepelt a név.

   Ezek után rátértek a napirendi pontra

A közgyűlés 1,73% ellenszavazattal (Dr. Dely Ferenc) és 1,69% tartózkodással (Devecseri Zsoltné takarító) a következő határozatot hozta:

  • 2023/3. sz határozat: a takarító munkabérét 2023. április 01-től Br. 59.000, - Ft-ra emeli

 

4. napirendi pont: Közös képviselő díjazása.

Dr. Dely Ferenc szerint a közösképviselő díjazásának ilyen mértékű emelését a jelenlegi infláció nem indokolja.

  A közös képviselő a válaszában elmondta, hogy a közös képviselői díját utoljára 2013-ban, 10 évvel ezelőtt rendezték utoljára. Amúgy az emelés mindössze 610,- Ft plussz díjat jelen lakásonként havonta.

   A válasz után a közgyűlés 5,44% ellenszavazattal (1,73% Dr. Dely Ferenc, 1,69% Rudalics Katalin, 2,02% Németh Ákosné), 1,01% tartózkodás (Bánhegyi Attila 1,01%) mellett a következő határozatot hozta:

  • 2023/4. sz. határozat: A közös képviselő díjazását 2023. április 01-től Br. 69.000,- Ft-ra emeli

5. napirendi pont: 2023. év közösköltsége

  A közös képviselő javasolta a közgyűlésnek, hogy a takarítói -és a közös képviselői bér emelésén kívül a közösköltség alapdíjában szereplő „karbantartási alap” mértékét is emeljék fel a havi 1.000, - Ft-ról 2.000, - Ft-ra. Így az az eddigi 3.750, - Ft-ról 5.765, - Ft-ra emelkedne. Így az alapdíj összesen 2.015, - Ft-ot emelkedik. Az alapdíjban szereplő többi tétel emelését nem látja indokoltnak, azok változatlanok maradnak.

A közgyűlés 1,73% ellenszavazattal (Dr. Dely Ferenc 1,73%) tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

  • 2023/5. sz. határozat: A közösköltség alapköltség részét 2023. április 01-től lakásonként, havonta 5.765, - Ft-ra emeli

2. napirendi pont: A közös képviselő beszámolója a 2022. évről és a 2023. évi költségvetési terv.

A közgyűlés ellenszavazat nélkül, 1,01% tartózkodással (Bánhegyi Attila 1,01%) az alábbi határozatot hozta:

  • 2023/2. sz. határozat: a közös képviselő 2022. évi beszámolóját és a 2023. évi költségvetési tervet elfogadták

6. napirendi pont: Évközben felmerülő meghibásodások elhárítása, helyreállítása

A közös képviselő elmondta, hogy a Társasház legfőbb feladatának továbbra is a hőszigeteléshez felvett hitel törlesztését tekinti. Emellett a felújítási alapra befizetett összeg hiteltörlesztésen felüli összegét a felújítási alap növelésére ajánlott tartalékolni. Ezért 2023-ban nem tervez semmilyen karbantartási munkát.

   Ez azonban nem jelenti, nem jelentheti azt, hogy az év közbeni meghibásodásokat, azok mértékétől és árától függetlenül nem javítják ki. A Társasház rendeltetésszerű használatát mindenképpen biztosítani kell.

  Dr. Dely Ferenc hiányolta, hogy a villamos hálózat felújítása után a villanyóra-szekrények nagy részének ajtaját nem lehet bezárni.

   A közös képviselő válaszában elmondta, hogy a villanyóra-szekrények javítása nem marad el, arra a későbbiekben kerül sor. De jelenleg a legfontosabb a felújítási hitel biztonságos törlesztése, a felújítási alap tartalékának növelése és a likviditás megőrzése. Különösen fontos ez, mivel az infláció a törlesztőrészletek kamatát is jelentősen megemelte. A fentiek biztosítása mellet/után jöhet szóba a villanyóra-szekrények szépészeti felújítása, mivel azok működését nem akadályozza a nem mindenhol záródó ajtó.

   Devecseri Zsoltné fugázási hibákról és lépcsőházi beázásokról tett bejelentést, amire a közös képviselő ígéretet tett, hogy a hibák felmérése után, azok kijavítását intézi.

A 6. napirendi pont tárgyában a közgyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

  • 2023/6. sz. határozat: Az épület állagának, használhatóságának, működőképességének érdekében, minden hibát, meghibásodást elhárít, megjavít

 

 

 

Mivel egyéb kérdés nem merült fel, a levezető elnök megköszönte a tulajdonosoknak a részvételt és bezárta a közgyűlést

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 11
Heti: 45
Havi: 16
Össz.: 266 567

Látogatottság növelés
Oldal: Jegyzőkönyv 2023.03.03.
Bem 21. Lakóközösség közösségi oldala - © 2008 - 2024 - bemlakokozosseg.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »